My Old Khazanah...



Hello!Ok here I want to tell you a story.Cerita tentang peti harta karun.Cewah!Hahaha.Korang tahu tadi masa aku tengah dok boring-boring layan movie*Maklumla esok nak balik asrama dah.Sumpah bosan gila nak mati* aku teringat dekat my peti harta karun.Kelihatannya dah hampir 9 tahun aku simpan peti tu kay!Dah hampir reput pun.Seriously!Ok I dont carela.Aku ingat lagi masa tu aku darjah 2..aku pergi kedai Ah Moy tu beli peti harta karun ni.Comel je.haha.Tada! -_- *takpayah nak tada sangatlah!*

Haha bajet nampak lama je benda alah ni.Sampai background pun lantai kayu.Muahaha! XD

Now let me tell you about old khazanah.Haha.Ok
Apa yang ada dalam ni?Tikus?Biawak?Kucing?Kangaroo?Tekalah teka. *woi woi woi takyah tekalah,jawapannya below here.*

Haa!!Nampak tak tu ada monyetlah,ada koala bearla haha.Dan semuanya ada maksudnya tersendiri.Cewah ayat tak boleh nak sedih lagi ke?

U know what?Lama gila aku simpan semua barang ni.Siap ada tarikh lagi hahaha.Ada yang dah lebih 9 tahun aku simpan.Tetiba je tergerak hati nak membuka semua ni yela esok nak balik asrama tuuuuuu!!!!Jap gi aku cerita haha ye ye je kau nih.Ok gambar yg bawah ni,sampul duit raya lol.Mentang2lah nak raya.Haha well aku ni jenis menghargai sampai sampul pun aku simpan*angkut bakul sendiri dowh kau!* -_- Guraula!So kalau nak bagi duit jangan segan2 bagi kat aku,tak payah boh dalam sampul pun takpe.Post je.Kikiki.*Ak alah dia ni bajet comel je*


Then..yang bawah ni almost 4 years aku simpan k.Kenangan masa darjah 6.Maklumla dulu zaman sms,FB,twitter tak merancak lagi so kitorang just guna kad raya je.Ok however,kad raya ni Laila yang bagi.Lepas tu kitorang tak guna dah.Hantar ucapan guna sms je kahkahkah.


Ok yang ni keychain kasut.Hampir 4 tahun juga aku simpan.Sayang benda ni.Sebab keychain ni aku beli dekat R&R Sungai Perak dalam on the way nak balik kampung.Rindu gila sebab dah lama tak balik.Boleh gila meroyan kalau tahun ni still tak balik.Huhuhu!


Ok yang bawah ni confirm ramai pernah tengok.Tau tak apende ni? *Tau. -_- Button badge* hehehe sorry.OK yang ni baru je aku dapat bulan 12 hari tu.Ini bermaksud aku dah diiktirafkan sebagai Blogger femes.Cewah! *ee jangan perasanlah kau!* *k*


Haa yang bawah ni aku tak ingat pulak siapa punya.Well as I know ni my sister's friend yang bagi.Baik gilakan? *Eleh,keychain je pun* Ah lantak ceh!Hmm fyi monyet ni dah hidup dalam peti tu selama 4 tahun.Lama betul dia hidup.


Yang ni pun diorang bagi.So sweet... *Cakaplah so sweet..* huh!


Keychain ni pulak dah hidup dgn aku selama 2 tahun.Yang ni aku beli dekat Universiti Malaya masa buat rombongan pengawas pusat sumber.


Yang ni pun sebenarnya my sister's friends bagi.Kiranya hak milik kakak akula.Haha.


Uish pistol ke tu.Lol.Haha aku pun tak taulah ni binatang apa.*Tangkal!* *Hotak hang!* Tapi yang pasti ni Izzah bagi masa kitorang terserempak dekat IOI Mall.Masa ni aku nak masuk SEMESRA dah.Mula2 dia nak bagi masa kat sekolah tapi aku tak pegi..so tetiba je jumpa kat IOI.muahaha XD.


Haa binatang beruang koala ni pulak dah hidup lebih 3 tahun.Masa aku dapat ni time tu aku form 1.Hazim bagi.Masa tu dia baru balik dari Australia.Oh ya aku ingat lagi aku pernah ejek dia yang dia dh bankrup lepas pergi overseas sebab tak habis2 pinjam barang aku.Ish!Haha tapi gurau je k.Sorry hazim.I have changed!!Thanks for this cute bear.


Return to kad raya...Ni aku beli kat my friend masa darjah 6.His name is Faiq.Kitorang dah putus hubungan lepas dia ni masuk MRSM Serting.Semoga happy selalu macam dulu.Aku beli kad ni sebab aku tertarik dengan dalaman dia yang agak 'bombastik'.Sumpah cun!


Ni kad ucapan yang dia bagi....Rindu gila time ni.Time tu kitorang dok guna kad raya bagi ucapan.Sekarang ni haha guna FB,sms,twitter je ucap raya.


Dan yang kat bawah ni namanya sampul karat.Sebab apa?Tengoklah betul2.Dah ada tompok2 kuning menandakan dah lama dah aku simpan benda alah ni dalam peti 9 tahun tu.Huhuhu!


Nampak tak tu macammana excitednya aku kumpul kad raya.Ni ada yang dah hidup 9 tahun dah dengan aku.Still simpan and takkan buang sebab belum tentu 10 tahun akan datang kad raya dipublishkan.So ini hanyalah kenangan.Huhuhu!



Tengok ni.Haha bekalan dari korea!!!!SI Hazim ni jugak yang bagi masa ni aku nak pindah SEMESRA..Dia ni biasalah kuat melancong and aku still terima hadiah dari dia walaupun kitorang dah kurang rapat.Dia baik!!!!!!!!Even dia annoying haha ceh dalam aku puji2 dia pun still ada perkataan jahat.haha sorry zim.Bukan selalu..kau pun dah tak jumpa aku.Haha yay!


Bookmark k.Even comel tapi berharga k.Jangan pandangku sebelah mata *singing*


Ok tu jer untuk hari ni dan seterusnya..Esok aku dah kene balik asrama.Huwargh!!!Boring gile nak mati.tolonglah sampai mati pun takkan aku kata duduk asrama tu best.So please!And aku mohon doakan aku selamat selama 2 tahun di bumi Semesra.Sorry for my entry yang agak kepelikan kali ni.Harap tak terasa seandainya ada perkataan yang menyinggung perasaan or whatelse I'm so sorry.Tak sengaja k.*jangan touching takut aku gelisah pulak kat sana* *jangan sedih k* hahahah poyo gila.Actually I'm not poyo pun.so sudi2lah beramah mesra dengan aku.Lagi2 dah dekat raya ni.Ceh puasa pun lambat lagi.

And lastly thanks for reading my entry kali ni.Hope happy gile.Haha


Ok so selamat berpuasa dan selamat menyambut ramadan al mubarak!!!Eh last message!Jangan lupa baca novel gua!InsyaAllah akan tamat pada bab 100 something.*Panjang gila* Of cozla...novel aku tu dah boleh mengalahkan sinetron indonesia.Haha gurau jela.Erm so yah jumpa 2 minggu lagi....InsyaAllah hujung bulan ni blog ni akan kembali meriah.Haha cewah!Sorry!XOXO.

Nak nyanyi boleh?Lagu yang selalu aku nyanyi dekat Ammar,Iqbal and yang lain haha sampai diorang boleh hafal and even satu kelas sekalipun.hahahaha hebat betul penangan aku.agak annoying jugakla bila aku nyanyi. *-_- lah..ingatkan dah habis tadi*

Ku lakukan semua hanya untukmu
Biar kau tak mengerti apa maksudku
Namun masa terlalu singkat
Untuk aku buktikan padamu
Untukku...buktikan padamu

Kujejak tiap haluan dia tuju
kerna kuhanya mahu
menjadi seperti dia
kuharap malam tak muncul bintang
kerna mereka tahu aku tak sama

Jalani hidupku jadi dirimu
Mencari sesuatu yang pernah hilang
Namun hidup terlalu singkat
Untuk aku buktikan semua
Untukku....buktikan semua...

~Put Your Words~

 
Amir Rusyaidi©