Young Award

Assalamualaikum


Haaa... baru bagi salam terus bagi gambar kan? Actually aku pun tak tahu ni kat mana muahaha maklumla curi dari scandal ketat-metat aku, Mrs Google. Nampak tak betapa jujurnya aku. Haha *eleh masuk lif tekan sendiri* 

So katanya banjir tahun ni paling teruk dalam sejarah * i dont knowlah sejarah dunia ke alien ke or apa-apa yang sewaktu dengannya* dan semuanya menyalahkan antara satu sama lain. Hahahahaha and yang paling tak boleh blah tu ada pulak salahkan PM, i dont think so kalau PM turun sekali tengok banjir then dia boleh sedut air tu sampai kering.. PM bukan Tuhan! Sepatutnya berdoalah bukannya menyalahkan orang lain. Why you cannot get the iktibar from this big flood??? Please... The flood is double and maybe triple from the past. So don't make trouble!

Ok ekcelli fes of ol haha dah macam bahasa sepanyol dah. Gue mau bilang bahawa malaysia udah banjir ni.. 

Tapi gue agak khawatir gara-gara KL mau banjir dong... Tapi nggak sampai puchongnya.. Katanya banjir kilat aja.. 

Di atas mukadimah aja donggg...

Ergh.. entahlah kenapa tetiba aku merepek meraban kat sini.. Btw aku tengah amati camane lah Si Fatin Liyana tu boleh jadi famous blogger then menang award top 10 google searcher 2011 pulak tu and menang award blogger kat PWTC. Padahal dia start blogging umur 18 katanya. Haha rezeki dia nak buat macammana. *dalam sibuk pasal banjir pun sempat lagi cerita pasal lain* -..-

Look!

Wuish lawa rambut.*macam Giorgino Abraham* -..-

Adib Khalid umur 24  sudah bergelar CEO Tune Studios. 

Fatin Liyana umur 20 something menang award blogger and sekarang ni dah jadi doktor. *nampak tak tahap kemalasan gue untuk search umur dia*

Mark Zuckerberg si pengasas facebook umur 25 dah disenaraikan sebagai jutawan kedua termuda selepas Moskovitz.*moskovitz tu cari sendiri haha* 

Evelyn Rose umur 28 tahun menang Anugerah Buku Negara by her book 13 JAM A380.

And me? 
Muhammad Amir Rusyaidi Bin Johari, baru terkedek-kedek untuk mendapatkan sesuatu di usia 17 tahun.

Tapi siapa tahu,umur 20 tahun bakal menjadi sejarah dalam hidup aku? Wow tiga tahun bro! Sejarah apa an sih?

Umur 20 nanti jadi apa? Apakah sejarah yang bakalan gue cipta? Bila tengok orang-orang macam tu tetiba rasa jealous haha. But sometime it can be true that rezeki setiap orang tu tak sama.

Tapi naklah jugak buat sesuatu yang luar biasa di usia muda ni *amboi ayat kau..* hahaha but there is no idea at all!! Nak buat kapal teghebang dah ada oghang buat... Nak buat kotak pensil cliche banget. Nak menyanyi lagilah takde modal. Suara? Haih toksah nak habaqla... Pelakon? Haha belum apa-apa lagi dah menggeletaq depan kamera. 

How about novelist? Yaaa memang minat that career but entahlah bila nak siap pun tak tahu.

Entah kenapa aku rasa entry aku ni macam temuramah pulak. Haish so so many people yang menang award di usia muda tapi takkan nak senarai semua memang tak ah kan?? Perhaps. 20 years old will give something different.

#PrayForBanjirDiMalaysia #PrayForAllMuslimsInTheWorld

*Bajet keluar tulisan biru jerkan bila hashtag kat blog* .Muehehe! Erm so ya bila nak dekat bukak sekolah entahlah tetiba rasa takde mood. So tolonglah bagi aku mood happy. kahkahkah! *emoticonhappy*

~Put Your Words~

Bintang said...

Jadi novelist dalam masa 3 tahun? Hehe.. Harap2 tercapailah hajat murni tu.

 
Amir Rusyaidi©