Nota Terakhir 2015


Hai kepada semua. Based on the title above we can conclude that, this is the last entry for this year. Yaa... so many things that I faced through this year. Banyak peristiwa yang Amir lalui. Dan tahun ni jugak tamatlah zaman persekolahan selama 11 tahun... Memang tak sangka tahun ni banyak memori disimpan. Banyak benda yang dipelajari. Sayang sebab benda tu semua just memori jer. Takpelah at least ada jugaklah gambar yang sempat tangkap as kenangan or whatever.

One thing yang aku conclude from apa yang aku hadapi is don't trust too much. Trust is okay. Semua orang perlukan kepercayaan. But not too much because that too much can hurt you so much. Ia juga bergantung kepada kehidupan seseorang. Kalau orang macam aku, aku akan layan orang tu based on layanan dia pada aku, Kalau dia jenis yang friendly so aku pun oklah. Layan jerlah. Kalau dia jenis yang suka mengejek, oh... this is the species yang akan aku main-mainkan. Yes!

Hahaha, Bila ingat balik kelakar jugak duduk dalam satu dorm yang ada macam-macam jenis perangai yang sampai aku susah nak faham. Ada jenis orang bila kita bising dia suruh kita diam but bila dia bising macam nak pecah tingkap semua, semua orang buat rileks jer tak kisah pun! Time aku duduk dekat dorm aku tu... Ya Allah memang semua orang macam anti aku giler hahaha walaupun aku tahu mereka semua adalah jokers yang menyeramkan.... Aku ingat lagi malam-malam diorang suruh aku nyanyi lagu klasik so aku nyanyilah but yang tak boleh blahnya tu diorang gelakkan aku. 

And ada seorang dormmate aku ni dia selalu cakap yang aku ni manusia paling pelik yang pernah dia jumpa. Spesies manusia paling pelik. Aku wonder jugak. Tapi bila fikir balik memang! Aku tak tahu apa kena dengan aku. Pernah sekali tu si budak ni suruh aku cium kaki dia...haha ekcelli dia gurau jer but aku memang buat betul-betul. Time tu dia tarik kaki dia. Time tu jugak aku geram giler..... They like to play on me.

And aku pun tak faham dengan diorang sampai satu masa aku rasa semua orang kat sekeliling aku pelik aneh ajaib  semua ada. Macam doraemon and nobita.Diorang macam cari kesalahan aku tau! Kisahnya, katil aku tu jadi tempat penyidai tuala orang and baju-baju gantung. Padahal tu baju orang tapi yang kena marah semua aku jugak. And most importantly, aku akan gelak masa diorang marah and aku akan maki diorang balik. Banyak lagi katil yang bersepah masa tu and tak kemas tapi diorang semua attack aku. Macam katil aku sorang jer yang bersepah. Aku tak tahulah diorang jealous ke apa ke,kan? Tapi bila fikir logik.. apa yang diorang nak sebenarnya? Jealous dengan aku? Hahaha. Entahlah weii.. Special kot aku ni sampai nak jealous bagai. 

Look at the images below :
*KLIK GAMBAR UNTUK TUMBESARAN SEPENUHNYA*
Whiteboard ni kitorang satu kelas jadikan dia batu bersurat. Signature bagai. Masa ni last day after paper 3 bio, time tu semua pakat nak balik. Aku sorang jer pergi kelas sebab nak ambil barang. Then, I capture this picture. Nampak tak kat bahagian atas kanan tu. *ACIK TOLONG JANGAN PADAM!* Sebab kat situ ada mesej for next 5 Al Razi. Hahaha.

This is 5 Al Razi .Ah rindunya suasana kelas ni. In this class, there are so many species manusia. Yang pelik, yang ajaib magik. yang sengal, yang suka buat orang geram pun ada. haha yang macam perempuan melayu terakhir pun ada gak. Apa? Lelaki melayu terakhir? Rasanya takde kot tapi kalau ada pun akulah kot huehuehue.

This is blok akademik. View from upper flour.


Pathway to blok makmal. 

So boboi boy. Dia ni pendek sebenarnya tapi dah tinggi dah. Rasanya makan calcium banyak sangat kot. Gambar ni tangkap  masa semua orang pakat nak balik rumah after habis spm. Excited jer semua. Actually, gambar ni dia yang mintak. Sedih kot tak dapat tangkap gambar dengan aku hahaha. Ye ah aku ni macam manusia paling gila sikit dengan diorang. I mean bebudak lelaki. Hahaha tu yang semua orang dok attack aku tu. 

This is Qeela, Sarah and Sham. We are just like kanak-kanak riang yang berlari di playground. *Over lak ai* -_- Masa ni hari gotong royong kelas sebelum tamat persekolahan. Semua cecomel jer haha. Yang si sham ni sengal sikit and the most funniest person in my classroom. Kitorang ni memang suka bercerita. Meja guru dah jadi port kitorang kalau prep malam. Semua cerita akan keluar. Mula-mula cerita pasal lipas terbang tetiba cerita pulak pasal gajah terbang. Tu tak masuk lagi hamster kawan aku mati sebab makan twisties.  

Actually kitorang ada curi tulang sekejap. Kitorang pergi bahagian blok makmal sebab nak tangkap gambar polaroid. Haha. Then semua menjerit-jerit suruh kitorang naik kemas kelas. But kitorang buat tak tahu jer. Excited sangat kot..


We are freeeeee!! From SPM jer! -_- Haha masa ni ramai dah yang balik. Mula-mula plan nak tangkap gambar satu kelas after paper 3 bio. Last-last semua excited sangat sampai lupa nak tangkap. So daripada 30 orang 5 Al Razi. Tinggallah 3 huahuahua. Yang lain semuanya dah bertebaran dan berterbangan di muka bumi. -..- And this is the last time kitorang pakai baju sekolah. 

Gambar kelas tu ada. Polaroid kecik sangat... Later I will show it to you.,Nak nak bebudak lelaki ni kan suka sangat main gila dengan aku. Masa tangkap tu diorang pusing belakang. Spoil jer. Hahahaha. Tak semualah ada jer yang pandang depan.  So aku cakap jer dengan diorang *Jangan tanya aku kenapa kalau aku tak kenal korang* Hahaha. Well kau kena kenal aku, yang aku ni pelupa sikit huehuehue. 

APPRECIATION : Thanks to semua sebab berjaya buat aku bertahan for two years. All the memories kat Khawarizmi, KEM Birotatanegara and KEM Addmath kat Melaka I will keep it. Hahaha masa tu tak bawak pulak camera, Huaaa.
Hari ni 12/12. Dah 12 hari dah berlalu but aku baru nak post. Haha well internet macam apa jerkan. So korang kena kumpul duit banyak-banyak then bagi kat aku biar aku beli internet. K bye! 

~Put Your Words~

Sarah Nadiah said...

Amir aku ni sarah. Terharu beb post ni. Tapi kau patut puji aku bebanyak lagi hahaha

slmerah said...

Amir glad your were accomplish your 11 years through your secondary education.

Ingat je formula ni:ADAB
ADA
DAPAT
APLIKASI
BERAKSI

ILMU
Ada-beri
Dapat-pemahaman kita,maklumat/data/formula sendiri = berkongsi
Aplikasi-Praktikal segala input pada diri untuk kawan lain
Beraksi-Tindakan/berani/strategi =present gan junior

Berjaya untuk SPM
Berani berlari mencapai impian-menuju destinasi universiti harapan.

arif aiman said...

Wahhhh, aku baru jumpa blog kau mir😂😂

 
Amir Rusyaidi©