#RoadToIPT


Assalamualaikum and hi readers! Ok so as you know now I am currently waiting for my SPM result to come out based on my last post. So don't stop praying!

Memandangkan SPM result dah nak keluar and my friends dalam group whatsapp semua dah kecoh pasal scholarships bagai ni so why not aku pun try bersemangat macam diorang. Ada kawan-kawan aku yang dah masuk UPM because they got fast track. Haha memang diorang selalu gak ah cite ada examlah apalah semua. Aku memang tak mohon sebab tak ada course yang aku minat lorhhhhh..

Then semalam aku cek blog kak Maria Elena kan and aku baca past entry dia pasal nasihat nak masuk U.. jap eh *tengah cari link* haha. Ok dah jumpaaa!! Click here ok!! Interesting gak ah entry tu.. Santai and lek lek je.. Bahasa inggeris dia pun not bad haha I mean senang ah nak faham. Aku tak tahu kenapa time dia kata kepada haters english language tu aku sentap sikit. Sikit ah tak banyak pun. Even aku ni takdelah benci manapun bahasa inggeris. Aku bukannya tak suka tapi kurang minat but when kak maria said yang dia pun takdelah pandai mana pun BI just dia practise practise practise and lastly dia akan terbiasa.. And time aku kerja part time ni pun banyak gak aku guna bahasa inggeris. So entry Kak Maria such an inspiration for me to learn more, more and more.. Lastly aku jadi jatuh cintan cintun dengan bahasa inggeris.. Tak pandang bahasa lain dah hahaha

Aku ingat lagi betapa kecewanya aku dapat C masa percubaan SBP tahun lepas.. Then aku buat essay banyak banyak and bagi cikgu aku tanda. Haha naik B masa trial JPNS. Huh! Setakat ni tak pernah lagi A for real exam. But always bersyukur.

Sekarang ni masih tengah godek-godek biasiswa yang sesuai untuk aku apply. Aku pun tak tahu apa yang sesuai for me. Nak ambil medic pun hahaha Biology aku pun aku memandai buat teori sendiri ni kan pulak medic.. Memang tunggang terbaliklah jawabnya.. So tetiba malam semalam tak tahu camana boleh dapat ilham tentang bidang pelancongan. Ayah aku yang syorkan untuk aku hahaha. Wuu.. macam menarik je kan? 

So aku pun godek-godeklah skandal aku Cik Minah Google. Just now I read an entry about tourism & management course in UiTM at this blog. Menarik sangat-sangat and macam satu motivation untuk aku. Solat Istikharah and Hajat lepas ni banyak-banyak semoga Allah bagi petunjuk. By the way, aku minat gila-gila tourism course ni. Baca komen komen orang semua tadi about this course hmm menarik gak.. Just nak practise more and more je english language.

Yang pasal third language tu hmm aku rasa bahasa indonesia kot pilihan aku hahaha.

So insyaAllah aku akan buat satu entry fully english haahaha . Kalian ok aja akan? Bisa dongg.. K adios xoxo!

Hari ni bisa update blog kerna nggak ada jembalang or kuntilanak duduk atas line..

~Put Your Words~

Nazihah@Jiha said...

Rezeki lah bila dpt nnt :) akak dulu apply tourism management x dpt pon huhu sedih juga lah..

ni ada info juga :

http://asweet16.blogspot.my/2015/11/apa-itu-tourism-management.html

spm beginning of ur future :)

Amir Rusyaidi said...

@Nazihah@Jiha InsyaAllah ada rezeki.. By the way thanks for the link hehe e:):):)

 
Amir Rusyaidi©