Its Not The End


Assalamualaikum and hai again. I'm so tired yesterday. Semalamlah penuh debaran and debaran dah hilang hahaha. Masa on the way pergi sekolah, tepat pukul 10 pagi aku hantar sms kat KPM and after 5 to 10 minutes I got the result.. Hahaha tanpa rasa kesal sikit pun, aku tengok keputusan spm tu.. Memang tak surpriselah bila dah tahu, kan?

Time cikgu umum nama aku, ya ampun meremang habis. Alhamdulillah 49 orang mendapat A lurus for my school and 4 students dapat A plus lurus. Kembang kempis deh aku sampai tebal muka seinci bila cikgu umum pelajar pertama dapat 9A plus.. and bila sebut je nama pertama itulah aku meremang je.. Ya Allah memang sebak sangat.

Then yang paling buat aku sebak sangat tu setiap nama yang aku sebut dalam doa ada yang naik ke pentas... Aku gembira sangat tengok diorang gembira. Tahniah korang sebab dapat seperti apa yang diimpikan walaupun tak dapat straight A plus pun tapi bersyukurlah atas nikmat tu.

Kepada Valeds II and semua, korang dah cuba yang terbaik dan apapun keputusan yang korang dapat sentiasalah bersyukur kerana Allah tahu apa yang terbaik.

SEMESRA DALAM KENANGAN

Thanks Valeds II and penghuni SEMESRA termasuklah guru-guru, tukang cuci, kerani, penjaga makmal dan lain-lain for great 2 years. Aku doakan setiap satu berjaya mencapai apa yang diimpikan dan sentiasa berada dalam lindungan Allah. Semoga dipertemukan dengan manusia-manusia yang baik dalam hidup serta jodoh yang baik. Semoga berjaya kalian semua dunia akhirat. Yang pasti kehidupan pada masa akan datang lebih mencabar. Jangan hentikan usaha sampai sini. Jadilah orang yang bijak memilih jalan kehidupan kerana adakala apa yang muncul di depan mata adalah tipu helah syaitan semata-mata.

Nanti kalau terjumpa ke, ternampak ke, terserempak or terlanggar aku kat mana-mana.. tegur k lagi-lagi kalau jumpa aku kat U and satu course pulak tu kan?

Erm so yah! Setinggi-tinggi penghargaan buat semua watak antagonis dan protagonis yang muncul dalam pentas kehidupan aku semuanya menjayakan watak masing-masing dengan baik dan penuh penghayatan. Kadangkala korang jadi watak antagonis tu dan akulah protagonis dan adakala akulah antagonis itu dan korang pula protagonis.

Bersabarlah selagi mampu..
Senyumlah selagi kuat...

~Put Your Words~

Aqilah Azmi said...

CONGRATULATIONS FOR YOUR RESULTS AMIR!!!!!!!!!
ADIK QILA PUN SAMA HUHUHHUHUHU. masuk uia pls :P #uiabestok!
hahahahaah

#tetiba promote ish.
anyway goodluck in everything ahead u pulak ihihi

Amir Rusyaidi said...

@Aqilah Azmi Thank you qila!! Hahaha cakap tahniah gak kat adik qila!! We are awesome.. btw gudluck also to her.. InsyaAllah tengok dulu..

 
Amir Rusyaidi©